neděle 9. června 2024

Techmania Science Center

 Techmania Science Center je centrum zaměřené na vědu a přírodovědní obory. Ale prakticky. Snad každý jev, který jste se učili ve fyzice, chemii atd. si zde můžete na vlastní oči a ruce vyzkoušet. Fakt. 

I když se zpočátku může zdát, že centrum je určeno pouze dětem, jedná se o mylný dojem. Exponáty a "práce" s nimi je zajímavá nejen pro děti, ale i dospělé. A jako bonus se můžete coby divák zúčastnit i různých vědeckých show, mě naprosto uchvátila show s tekutým dusíkem. Rozloha centra je velká a každé místo je využito exponáty - nuda tak každopádně nehrozí. Po zkoumání se rozhodně vyplatí se občerstvit. V samotném centru na patře se nachází jídelní kout se stoly a židlemi, kde si můžete sníst svačinu nebo si zakoupit jídlo na místě (ovšem vystojíte si pořádnou a delší frontu). Ceny občerstvení jsou decentně nadsazené, ale nic hrozného. Jako velké plus musím zmínit i to, že volně k dispozici je i mikrovlnná trouba. 

A po posilnění nastává další fáze návštěvy - jděte do planetária. Chcete-li kromě návštěvy vidět i film, doporučuji si jej dopředu zarezervovat. Kromě klasických exponátů (Sluneční soustava, model Galaxie atd.) si zde můžete zahrát i galaktické hry či si vytvořit tornádo (doporučuji!!!). 

Za návštěvu stojí také suvenýry. Jejich návštěvu si vyhraďte radši až po návštěvě samotného centra, neboť fronta zde je dost dlouhá (i více než 25 minut). A po náročném výletu je čas vydat se domů. Vzhledem k faktu, že se Techmania nachází v Plzni, je dobře dostupná nejen vlakem, ale i autobusem. Možné je také přijet autem, před centrem se nalézá parkoviště.




1 komentář:

  1. Jsem rád, že znovu navštěvuji tvůj blog, trvalo mi to měsíce. Tak tenhle článek, na který jsem tak dlouho čekal. Tento článek potřebuji k dokončení mého úkolu na vysoké škole a má stejné téma jako váš článek. Díky, skvělý podíl. Podívejte se na naše nejlepší dostupné jachty.

    OdpovědětVymazat