úterý 9. května 2023

Czech Repubrick v Blatné

Blatná je středně velké městečko v jižních Čechách a známé především svým vodním zámkem (mimo jiné se zde natáčela i pohádka Šíleně smutná princezna). A na tento zámek doputovala výstava Lega - Czech Repubrick.

Výstava se týká pouze výtvorů z kostek Lega a je rozdělena do dvou částí. Každá část má své patro. V prvním patře se pokochají především fanoušci Harryho Pottera a samotných Bradavic v obřím podání. Druhé patro pak potěší především fanoušky hudby a Star Wars. Kromě obdivování exponátů si můžete zkusit postavit i svůj výtvor a třeba se zkusit zařadit do soutěže architektonických stylů.

A když máte výstavu zhlédnutou, můžete se následně projít parkem s daňky, navštívit samotný zámek nebo si dát v přilehlé cukrárně nějakou dobrotu (doporučuji čokoládovou pěnu). A vstupné na samotnou výstavu je také potěšující - 100 Kč/dospělý. Tak kostičkám zdar!

















3 komentáře:

  1. To ani nevím, že je tady poblíž taková výstava. Děkuji za tip na výlet. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je super, je mi úplně jasné, že kdybych o tom řekla klukům z práce, dáme hromadný výlet do Blatný. Akorát já bych se sekla u Pottera a oni u SW.

    OdpovědětVymazat